Huisstofmijtallergie

Wat zijn de huisstofmijt allergieën?

Huisstofmijten zijn kleine insecten die wetenschappelijk zijn bekend als Dermatophagoides. Deze insecten allergische reacties veroorzaken bij gevoelige mensen, wat resulteert in hooikoorts, astma en andere luchtwegklachten. Huisstofmijtallergie is de meest voorkomende oorzaak van het hele jaar door allergie en astma in de Verenigde Staten. Miljoenen Amerikanen hebben huisstofmijtallergie. Huisstofmijten zijn te vinden in de meeste gebieden van de wereld.

Symptomen van huisstofmijtallergie bij de mens te ontwikkelen door middel van ademhaling en het aanraken van afvalproducten van de mijten. Huisstofmijt allergieën te ontwikkelen door blootstelling aan eiwitten die aanwezig zijn in huisstofmijt uitwerpselen. Deze eiwitten fungeren als allergenen (stoffen die een immuun-respons van het systeem kan veroorzaken) en resulteren in de productie van de immunoglobuline E (IgE) antilichaam. IgE brengt allergische inflammatoire respons.

De tekenen en symptomen van huisstofmijt allergie kan duren zo lang als de blootstelling aan de mijten. Helaas is het vrijwel onmogelijk om volledig te elimineren blootstelling aan deze insect. De allergie symptomen variëren tussen individuen. Sommige mensen hebben helemaal geen symptomen;. Terwijl anderen loopneus of verstopte neus, jeukende waterige ogen, niezen, piepende ademhaling, hoesten, beklemming op de borst en kortademigheid, die een risico van meer ernstige ademhalingsproblemen en infecties kunnen vormen hebben

Gelukkig kan huisstofmijt allergieën met succes worden behandeld met medicijnen en milieu controle.

Zonder behandeling kan de huisstofmijt allergieën leiden tot ernstige astma en ademhalingsproblemen of falen. Zoek onmiddellijk medische zorg als u moeite hebt met het besturen van de symptomen van loopneus, niezen, piepende ademhaling of hoesten. Onmiddellijk medische hulp (bel 911) voor ernstige symptomen, zoals zweten en ernstige ademhalingsproblemen, die kunnen worden gecombineerd met een bleke of blauwe lippen en een snelle hartslag.

Wat zijn de symptomen van de huisstofmijt allergieën?

Huisstofmijt allergieën veroorzaken een ontsteking van de luchtwegen en kan bijdragen aan astma, wat kan resulteren in een aantal symptomen. De symptomen kunnen erg in intensiteit tussen individuen en kunnen zich voordoen per dag of minder vaak. Echter, op elk gewenst moment van de symptomen van astma kunnen ernstig worden.

Veel voorkomende symptomen van huisstofmijt allergie
De meest voorkomende symptomen van huisstofmijt allergie te maken hebben met een ontsteking van de luchtwegen en omvatten:

hoesten
Jeukende neus, keel of op het dak van de mond
Jeukende, rode of tranende ogen
neuslopen
loopneus
niezen
Verstopte neus of een verstopte neus

Als uw huisstofmijtallergie draagt ​​bij aan astma, kunt u last krijgen ook:

moeilijk ademhalen
slaapstoornissen
Piepende ademhaling (fluitend geluid gemaakt met ademhaling)

Ernstige symptomen die een levensbedreigende aandoening kan wijzen op
In sommige gevallen kan astma levensbedreigend zijn. Onmiddellijk medische hulp (bel 911) als u, of iemand die je bent met een van deze levensbedreigende symptomen, waaronder:

Pijn op de borst of druk
Verwarring of verlies van bewustzijn, zelfs voor een kort moment
Snelle hartslag (tachycardie)
Kortademigheid of snelle ademhaling (tachypnoe)

Wat zijn de oorzaken huisstofmijt allergieën?

Huisstofmijt allergieën zijn afkomstig van de huisstofmijt zelf (Dermatophagoides familie). Huisstofmijten leven en zich voeden met huidcellen van mensen en dieren die aanwezig zijn in stof. Stof in de binnenste lagen van het meubilair kussens, tapijten en beddengoed vezels zorgt voor een perfecte habitat voor huisstofmijt. De mijten voeden zich met huidcellen en daarmee produceren afvalstoffen. Het is het afval van de huisstofmijt die allergische symptomen veroorzaakt bij daarvoor gevoelige personen. Om deze reden, huisstofmijt allergieën komen het meest voor in de huisstofmijt-allergische mensen die ademen deze deeltjes vaak. Bij kinderen, een hoog niveau van blootstelling aan huisstofmijt zijn een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van astma.

Allergische reacties optreden wanneer je immuunsysteem reageert op een vreemde stof, zoals pollen, huidschilfers van huisdieren of huisstofmijt. Uw immuunsysteem voor eiwitten bekend als antilichamen. Sommige van deze antistoffen u te beschermen tegen ongewenste indringers die kunnen je ziek maken of een infectie veroorzaken. Als u allergieën hebt, je immuunsysteem maakt antistoffen die een bepaald allergeen als iets schadelijk is te identificeren, ook al is het niet. Wanneer u het allergeen inademt of in contact komen met het, het immuunsysteem reageert en produceert een ontstekingsreactie in de neusholtes of longen. Langdurige of regelmatige blootstelling aan het allergeen kan ertoe leiden dat de lopende (chronische) ontsteking geassocieerd met astma.

Wat zijn de risicofactoren voor huisstofmijt allergie? Een aantal factoren verhogen het risico van het ontwikkelen van huisstofmijt allergieën. Niet alle mensen met risicofactoren krijgt huisstofmijt allergieën. Risicofactoren voor huisstofmijt allergie zijn onder andere:

Blootstelling aan hoge niveaus van huisstofmijt, vooral vroeg in het leven
Andere allergieën
Persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van overgevoeligheid voor huisstofmijt

Vermindering van het risico van stof mijt allergieën

U kunt verlagen het risico van het hebben van symptomen als gevolg van mijt allergieën stof door:

Veranderen van verwarmings-en airco filter (s) ten minste om de drie maanden
Omkasting matrassen en kussens met “mijt-proof” omvat
Het installeren van een HEPA Air Cleaner in de slaapkamer
Het installeren van een high-efficiency filter met een MERV rating van 11 of 12 in de oven en air-conditioning unit
Het houden van huisdieren uit de kamers te allen tijde
Het handhaven van een luchtvochtigheid van minder dan 55 procent
Het verwijderen van muur tot muur tapijt van slaapkamers
Wassen van alle beddengoed regelmatig, met behulp van heet water

Hoe worden de huisstofmijt allergieën behandeld?

Behandeling van huisstofmijt allergie begint met zoeken naar medische zorg van uw zorgverzekeraar. Om te bepalen of u allergisch bent voor huisstofmijt, wordt u gevraagd vragen over uw klachten en wanneer ze zich voordoen.
Antihistaminica zijn de steunpilaar van de behandeling voor huisstofmijt allergieën en zijn effectief in het verminderen van niezen, loopneus en jeuk. Decongestiva kan worden gebruikt om een ​​neus verstopte verminderen. Anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn effectief in het verminderen van neus-en longontsteking. Bronchodilators worden gebruikt om de piepen en ademhalingsmoeilijkheden van allergische astma.

Antihistaminicum medicijnen voor huisstofmijt allergie

Antihistaminicum medicijnen die effectief zijn bij de behandeling van huisstofmijt allergie zijn onder andere:

Cetirizine (Zyrtec)
Desloratadine (Clarinex)
Diphenhydramine (Benadryl)
Loratadine (Claritin)

Decongestivum medicijnen voor huisstofmijt allergie

Decongestivum geneesmiddelen die effectief zijn bij de behandeling van huisstofmijt allergie zijn onder andere:

Nasale corticosteroïden spray (Flonase)
Fenylefrine (Neo-Synephrine)
Pseudo-efedrine (Sudafed)

Anti-inflammatoire medicijnen voor huisstofmijt allergie

Anti-inflammatoire geneesmiddelen die effectief zijn bij de behandeling van huisstofmijt allergie zijn onder andere:

Budesonide (Pulmicort)
Cromolyn natrium (Intal)
Flunisolide (AeroBid)
Fluticasonpropionaat (Flovent)
Montelukast (Singulair)
Triamcinolonacetonide (Azmacort)

Wat u kunt doen om uw huisstofmijt allergie te verbeteren

Naast het volgen van uw zorgverzekeraar de instructies en het nemen van alle medicijnen voorgeschreven, kunt u het verbeteren van uw klachten door:

Het kopen van de wasmachine knuffels
Het schoonmaken van uw huis regelmatig
Zorgen voor voldoende hydratatie door het drinken van veel vocht
Nemen van voldoende rust
Met behulp van zeer efficiënte filters in stofzuigers
Vegen oppervlakken per week (met een vochtige doek of lap) die gevoelig zijn voor het verzamelen van stof
Stofzuigen tapijten en bekleding elke week

Wat zijn de mogelijke complicaties van huisstofmijt allergieën?

De mogelijke complicaties van de huisstofmijt allergieën, zoals ernstige astma en sinus of infectie van de luchtwegen, kunnen ernstig en zelfs levensbedreigend zijn in sommige gevallen. U kunt minimaliseren uw risico op ernstige complicaties te helpen door het volgen van het behandelplan u en uw zorgverlener ontwerp speciaal voor u, inclusief het nemen van alle medicijnen zoals voorgeschreven.
Hoewel deze complicaties zijn zeldzaam bij huisstofmijt allergieën, onbehandeld, ernstige congestie en ademhalingsproblemen kan leiden tot ernstige gevolgen, waaronder:

Astma aanvallen die onmiddellijke medische behandeling of spoedeisende zorg nodig hebben
Bronchitis
Longontsteking
Sinusitis