Melkallergie

Melk allergie:

Koemelk bevat meer dan 25 verschillende moleculen, die het potentieel heeft om een allergische reactie uitlokken hebben. Geen wonder dat melk wordt herhaaldelijk in de top acht overtreders voor voedselallergie!
In feite zijn veel artsen, wetenschappers en specialisten uit de gezondheidszorg raden gaan zuivel vrij als een eerste test bij een voedselallergie wordt vermoed.

Introductie:

Melkallergie wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem (IS) reageert tegen een of meer van de eiwitten in de melk aangetroffen. Dit gebeurt door het ontbreken van de IS leren melkeiwitten erkennen dat ongevaarlijk. Vandaar dat elke keer melk wordt ingenomen in een onderwerp, de IS is ten onrechte gewaarschuwd dat er een schadelijke lichaam is het lichaam ingevoerd en probeert weg te nemen die het als ware het een bacterie of een virus of een schadelijke chemische stof. De IS via gespecialiseerde cellen releases korrels dat toxines bevat, en het zijn deze toxines die personen te stellen met melk allergie voor de symptomen die gepaard gaan met een voedselallergie lijden, zie figuur 1 hieronder. Melk allergie wordt vaak verward met lactose-intolerantie (LI). Hoewel de symptomen soms verward met elkaar is het zijn twee verschillende aandoeningen. Terwijl de eerste is een reactie van de IS, LI wordt veroorzaakt door onvoldoende hoeveelheid lactase enzym af te breken lactose.

Wat is de oorzaak een allergie?

De oorzaak van een allergie is het ongepast of overdreven reacties van de IS aan een verscheidenheid van stoffen. De functie van het immuunsysteem om vreemde eiwitten (antigenen) te herkennen op het oppervlak van micro-organismen en antilichamen vormen (ook bekend als immunoglobulines). Wanneer de volgende IS dezelfde antigenen tegenkomt, de antilichamen met hen, wat leidt tot vernietiging van de micro-organismen. In allergieën, een vergelijkbare immuunrespons optreedt, behalve dat het immuunsysteem vormt antistoffen tegen onschadelijke stoffen – omdat deze allergenen, zoals ze genoemd worden, zijn ten onrechte aangemerkt als potentiële schadelijke eiwitten. De ongepaste of overdreven reacties gezien bij allergieën worden genoemd overgevoeligheidsreacties. Bekijk een lijst van producten en allergenen die allergische reactie veroorzaken. Eten conserveringsmiddelen en kleurstoffen (E kleuren, bijv. E120) kan ook een grote factor die kan leiden tot ernstige allergieën.

Melk Allergie:

Er zijn veel eiwitten allergenen in koemelk die allergische reacties veroorzaken. Caseïne en wei zijn de twee belangrijkste componenten. De wrongel dat zich vormt wanneer melk wordt aan zuur, wordt caseïne. De waterige deel dat overblijft na de wrongel wordt verwijderd, wordt wei.

Caseïne goed voor 80 procent van het eiwit in melk en de belangrijkste allergeen in kaas. De harder de kaas, meer caseïne bevat.
Wei is goed voor de andere 20 procent van de melk. Het bestaat uit twee belangrijkste allergene eiwitten – alpha-lactalbumine en beta-lactaglobulin.

Hoe vaak komt koemelkallergie?

Melk allergie komt vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen. Er wordt geschat dat 2 tot 5% van de zuigelingen melk allergie te ontwikkelen. Tot 60% van de kinderen die allergisch zijn voor koemelk zal “ontgroeien” de allergie door de leeftijd van 4 jaar en 80% door de leeftijd van 6. Maar het blijft nog steeds een aanzienlijk percentage van melk allergie tot volwassen kap. Bovendien is het mogelijk voor volwassenen melkallergie ontwikkelen zonder kinderen geschiedenis van allergieën. Een ander interessant feit, symptomen die gepaard gaan met een melkallergie hebben het potentieel om morph in de tijd. Een studie werden een groep melk allergische kinderen en bleek dat bij de aanvang van het onderzoek meeste kinderen primair maagdarmklachten (braken, diarree) hebben, maar aan het einde van het onderzoek was veel overgeschakeld luchtwegklachten zoals piepen .

Wat zijn de symptomen van koemelkallergie?

Een allergie wordt veroorzaakt wanneer een allergeen (voor een lijst van andere veel voorkomende allergenen klik hier) ons lichaam systeem is ingevoerd. De symptomen van een melkeiwit allergie vallen in drie soorten reacties:

Huidreacties:
* Jeukende rode uitslag
* Hives
* Eczeem
* Zwelling van de lippen, mond, tong, gezicht of keel
* Allergische “uitblinkers” (zwarte ogen)

Maag en darmen Reacties:
* Buikpijn en een opgeblazen gevoel
* Diarree (meestal zeer vloeibare)
* Braken
* Gas ​​/ wind
* Krampen

Neus, Keel en reacties van de longen:
* Loopneus
* Niezen
* Waterig en / of jeukende ogen
* Hoesten
* piepende ademhaling
* Kortademigheid

De melk allergie symptomen zijn niet alleen beperkt tot mensen met melkallergie. Veel andere mensen kan laten zien deze symptomen in principe een andere immuunreactie. Dit kan van eenvoudige muggenbeet een geneesmiddel reactie zoals penicilline. Voorkomende voedselallergieën, allemaal met dezelfde symptomen zijn onder meer schelpen, pinda’s, banaan en eieren.

Behandeling voor een melkallergie?

Momenteel is de enige 100% succesvolle behandeling voor melk allergie is totaal vermijden van melkeiwitten. Baby’s die de ontwikkeling van melk allergie, meestal ontgroeien de aandoening. Indien de baby borstvoeding worden de melkgevende moeders die een eliminatiedieet. Als de symptomen niet verdwijnen, of als de baby’s zijn flesvoeding krijgen, melk vervangende formules worden gebruikt om het kind te voorzien van een complete bron van voeding. Melkvervangers zijn sojamelk, rijstmelk, en hypoallergene formules op basis van gehydrolyseerde eiwitten of vrije aminozuren.

Enzymen:
Wat oudere kinderen en volwassenen, moet men kijken naar de recepten van de gerechten geconsumeerd in restaurants of op feesten (zie een lijst ofhidden melkproducten). Eiwitten in melk en / of voedsel kan de oorzaak van de allergie te zijn, maar dit kan geminimaliseerd worden wanneer niet geëlimineerd door spijsverteringsenzymen. Deze spijsverteringsenzymen breken eiwitten in de darmen voor het bereiken van onze bloedtoevoer en dus niet toe te staan ​​het eiwit op te treden als een allergeen. Voorbeelden van producten die dit doen zijn Spectrumzyme en Digestaid – te vinden in de producten section.Enzymes to the Rescue, is een medisch rapport beschrijft hoe spijsverteringsenzymen worden mensen helpen met voedsel en melk allergie.

Medicatie:
Antihistaminica zijn zeer effectief in het kalmeren van de reacties veroorzaakt door de allergie, zoals jeuk. Antihistaminicum is een kalmerend medicijn daarom stuurt de gebruiker in een diepe slaap. Dit is het voordeel van de patiënt het stopt de persoon jeuk in geval van huideczeem. Andere geneesmiddelen, zoals natriumcromoglicaat en corticosteroïden kunnen nemen regelmatig voorkomen dat de symptomen ontwikkelen. Crèmes met corticosteroïden zijn nuttig voor het eczeem, maar langdurig gebruik van hen kan de huid beschadigen.

Melk Alternatieven

Er zijn een aantal andere melksoorten die beschikbaar die kunnen worden vervangen koemelk het bakken of koken. Het type van vervangende zal afhangen van het type voeding wordt gebruikt.
Rijst melk is goed voor drinken en het aantrekken van granen. Het kan ook worden gebruikt bij bakken of als verdikkingsmiddel.
In sommige recepten water, bouillon of sap kan worden vervangen voor melk van de koe.
Soms kan een melk allergische persoon gebruik maken van geitenmelk of sojamelk. Beide melk, maar zijn ook erg allergeen. In feite zijn veel mensen die allergisch zijn voor koemelk zijn ook allergisch voor geitenmelk.
The Milk alternatieve pagina biedt met meer details.

Voedingsbehoeften

Zonder melk in de voeding, de voedingsbehoeften van het lichaam moet worden voldaan. De eerste zorg is om voldoende calcium te krijgen in de voeding (bezoek de Milk Alternatief pagina voor calcium vervanging). De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan calcium afhankelijk van de leeftijd van het individu. Uitstekende bronnen van calcium zijn groene groenten (broccoli, boerenkool, raapstelen, en boerenkool), vis met zachte, eetbare botten (zalm en sardines), en zeevruchten (oesters en garnalen).
Calcium kan niet worden opgevangen zonder vitamine D. bronnen van vitamine D onder andere eieren, lever, en zonlicht.
Een melk-vrij dieet moeten worden gecontroleerd door een diëtist van een voedzaam dieet te garanderen.